Klicka på bilden för att beställa NG-Sim Klicka på bilden för att beställa NG-Sim

Manual för NG-SIM & Albecom åtelkamera

NG-SIM är det optimala SIM-kortet för åtelkameror, och det fungerar i svenska och europeiska mobilnät. Med NG-SIM får du bilderna direkt i Nordic Gamekeeper appen i ett snyggt bildgalleri. Enkelt, överskådligt, och du kan även dela bildgalleriet med jaktlaget!  NG-SIM väljer alltid operatören med den starkaste signalen. Operatörsoberoende helt enkelt för maximal förmåga att skicka in dina bilder till din app och du slipper mängder av mejl med bildbilagor i din inkorg. Du får allt samlat i appen istället. Ett galleri för varje Åtelkamera med samma namn som du gett till din kamera. I Bildgalleriet kan du swipa mellan bilderna, spara favoritbilder och dela bilder med ditt jaktlag. Obegränsat med antal jaktkompisar. Om du vill kan du även få notiser i din mobiltelefon när någonting spännande sker framför dina kameror i skogen!

NG-SIM finns i tre nivåer för att passa just dina behov

NG-SIM passar till alla olåsta sändande kameror med SIM-kort och finns i tre utföranden: Basic, Standard och Premium. Man kan enkelt upp- eller nedgradera vid behov. NG-SIM betalas i förskott månadsvis och har inga bindningstider. Beloppet dras i slutet av varje månad. Inkluderar 1 månad av valfri nivå vid köp, nivån väljs vid installation i appen.

Basic 19kr/mån. 100-1000 bilder (50MB). 30 dagar lagring.

Standard 39kr/mån. 500-5500 bilder (250MB). 90 dagar lagring. Push notiser

Premium 59kr/mån. 2000-22000 bilder (1000MB). 365 dagars lagring. Push notiser

*Antalet bilder är beroende på hur stora bilderna som skickas från kameran är, den genomsnittlig storlek på 50 kb/bild via FTP.

I slutet av den fria månaden dras kostnaden för kommande månads nivå. Antingen ligger du kvar på den nivå du redan valt eller så väljer du aktivt en annan nivå. Du kan när som helst välja en högre nivå (och betala mellanskillnaden för det) men om du vill välja en lägre nivå kan det endast ske vid ett månadsskifte.

Så här fungerar det!

1. Ladda hem Nordic Gamekeeper Appen till din mobiltelefon
  2. Registrera ett konto, helst ett enkelt användarnamn & lösenord om du vill dela med flera användare
  3. Du får ett mail där du skall godkänna ditt nya konto i appen.
  4. Logga in i appen.
  5. Lägg till ett NG-SIM kort i appen via + tecknet högs upp i högra hörnet. Man kan lägga till flera kameror i samma APP
  6. Scanna barcode (Lång streckkod) på baksidan av kortet.
  7. Vid uppstart av ett NG-SIM ingår det 1 månads abonnemang i den nivån du väljer. Valen du har är Basic, Standard eller Premium. Abonnemangspriset är en månadskostnad som betalas i förskott.
  8. Du kan alltid förändra ditt abonnemangsval vid månadsslut. Sätt upp ett betalningsabonnemang
  9. Välj tillverkare av kameran "Albecom" och döp din kamera med ett namn t.e.x ”Albecom 1” eller ”Åtel 1”
  10. Det kommer att skickas ett mail till dig där det finns en länk till ”Camera configurator” här skapar du en fil som du skall lägga på SD kortet i den gula GSM mappen för att kameran skall få dina rätta inställningar och fungera till din app.
  11. Gå till denna länk https://account.nordicgamekeeper.com/#/account/camera/configurator
  12. Select camera maker = Här väljer du Albecom, eller om du har en annan kamera.
  13. Select camera model = Här väljer du vilken modell du har på kamera, brukar stå i botten på kameran när du har öppnat locket, OBS! Viktigt att man väljer rätt fil till din kamera, det är olika filer till t.e.x. MG883 och MG884
  14. Camera SMTP Username = t.e.x ABCDEF@ng-sim.com (Finns i din app under inställningar & SMTP)
  15. Camera SMTP Password= t.e.x. 12345ABC (Finns i din app under inställningar & SMTP)
  16. Tryck sedan på ”Verify” och ladda ner filen och lägg den på SD kortet i den gula GSM mappen, finns det ingen GSM mapp på SD kortet så får man skapa den. Ta bort allt annat som finns i GSM mappen.
  17. OBS! Denna fil får inte namn-ändras för att kameran skall kunna läsa den, t.e.x. MG883G-14M          Ta bort allt som finns bakom 14M eller 24M
  18. Om man inte har en SD kort läsare i datorn för att kunna lägga in filen så använd USB-kabeln som följde med kameran
  19. Starta kameran i testläge utan NG-sim kortet och kontrollera att kameran står i ”Skicka bild Genast” och ”Skicka bild E-post GPRS” att det finns endast en mottagaradress som slutar på @ng-sim.com
  20. Om det inte står din mottagarmejl som slutar på @ng-sim.com på en rad har kameran inte läst av filen, gör om och gör rätt
  21. När kameran har läst av filen är din kamera klar med alla inställningar.
  22. Stäng av kameran och sätt i NG-sim kortet, starta kameran i testläge och när krysset över symbolen har blivit en pil eller en text med operatör syns i displayen, ändra kameran till aktivt läge och ställ ifrån dig kameran.
  23. Om krysset över symbolen på GSM kortet inte försvinner kan man gnugga lite lätt över kortets kontaktytor för att få bort den glatta ytan som finns på ett nytt kort och det blir då bättre kontakt med kamerans släpskor.

Första gången kortet startar (alltså helt nytt kort som aldrig varit startat förr) så kan det ta lite extra tid, då det är 7 sim-kort i ett. Rent praktiskt så kollar SIM-kortet efter nätet med bäst täckning under första uppstarten. Eftersom det förhandlar med flera olika nät/operatörer första gången så kan det ta upp till 15-20 minuter innan den är klar. Sen efter den första uppstarten så går de snabbare, så detta är enbart ett ”problem” som man kan se med ett helt nytt kort första gången de startar.

• Man kan även lägga in dessa inställningar själv i vissa kameror med fjärrkontrollen. se nedan
  • Albecom BG520/530 och MG883 måste man använda filen som finns under vår support sida att tanka hem.
  • Albecom MG884 kan man lägga in allt med fjärren, men är enklare med filen
  • GPRSAPN=swir
  • SendEmailserver=ng-sim.com
  • SendEmailPort=25
  • SendEmailAdress=(din kamera e-post som finns i appen under SMTP. skall sluta på @ng-sim.com)
  • SendEmailPassword=(ditt lösenord som finns i appen under SMTP)
  • ReceiveEmail=(din kamera e-post som finns i appen under SMTP. skall sluta på @ng-sim.com)

Läs mer här  www.nordicgamekeeper.com/activate

Beställ NG SIM. Klicka här