Hundpejl BS Planet BS3000 EVO MAP

Hundpejl BS3000 EVOMAP handenhet är en androidbaserad & högteknologisk produkt. Den är säker, enkel och effektiv för användare och hundar över 3,5 kg. Om de används på rätt sätt, kommer de att kunna lokalisera hunden i en räckvidd på upp till 40 km. Normal räckvidd i Sverige är ca 10-20km. I Italien har räckvidden uppmäts till 50-60km.

Grundpaketet består av en handenhet på 869mhz och ett radio-GPS-halsband. Varje handenhet kan anslutas till 999 radiohalsband, och gör det möjligt att lokalisera hundarnas position, avstånd och riktning med en felmarginal på max 5 m. 

Varje radio-halsband är tillverkade med en entydig, digital kod. Detta gör att handenheten lokaliserar rätt halsband och, följaktligen, att halsbandet inte kan lokaliseras av andra handenheter. Samma halsband kan enbart upptäckas av flera handenheter om dessa är synkroniserade med varandra och aktiverade av huvud-handenheten. Halsbanden kan heller inte stängas av utan handenheten.

Tillverkningen är i Italien i en högteknologisk fabrik. De användar endast de bästa komponenterna som finns att tillgå.

  • Uppgraderad Mjukvara 2020. Helt nya menyer

Nya kartor 2016. Lantmäteriets terrängkarta 1:50000 ingår

Nya kartor 2016. Nya kartor 2016. Nya kartor 2016. Nya kartor 2016. Nya kartor 2016. Nya kartor 2016.
Bärselar Bärselar

Bärselar till Hundpejlar klicka här

Bästa hundpejlen 2019 – Örnkoll på hunden under jakten

2019-01-11                       https://jaktlandet.se/basta-hundpejlen/

Hundpejlar har utvecklats enormt mycket de senaste åren. Först ut på marknaden i kategorin var hundpejlar som sände ljudsignaler. Den andra funktionen som kom efter det var rörelse och skallindikatorer.

Så fick vi till sist GPS:en i hundpejltekniken och vi kan numera se hundens position via radiovågor. Numera kan vi använda våra hundpejlar med 4G-nätet och det förfinar tekniken ännu mer.

Många hundpejlar har också tillhörande appar som man kan installera i sin smartphone, surfplatta, eller dator. Apparna är mer eller mindre kompletta informationssystem för jägaren och även hela jaktlaget.

Svenska apptillverkare har jobbat tillsammans med Kartverket och du kan få kartor direkt från Lantmäteriets servrar numera. Vägen dit har varit lång för tillverkarna, men det gick!

Det finns appar som innehåller färdplaner, topografiska kartor, och realtidsspårning av både jaktkamrater och hundar. Du kan dela markerade sträckor och positioner med dina jaktkamrater.

Dagens teknik ger alltså inte bara en hundpejl, utan du kan få många och varierande möjligheter med den och dess teknik. I vissa program i appen ritar programmet en linje där hunden går fram och linjen blir dubbelt så tjock när hunden skäller.

Displayen säger hur många skall i minuten som hunden avger. Gruppfunktionen som kommer med apparna är otroligt användbar. Du kan enkelt hålla koll på jaktkamrater, ange de hundar som deltar i jakten, och lägga in både jakttorn och rågångar.

Det går också att starta en chatt med en person eller med hela gruppen, vilket kan vara ett mycket mer smidigt och bra sätt än att kommunicera med en högljudd jaktradio under jakten.

Visa hundpejlar sparar också på batteri åt dig. När batterilängden ligger på under 50% sänker den automatiskt batterianvändningen genom att dra ner på funktionerna. Detta ger betydligt längre batteritid.

En fågel har viskat till oss att ett företag numera även jobbar på en app som är anpassad för jaktprov. Där spelas händelserna in och man kan i efterhand se avstånd, flyktsträckor, tider, och annat. Riktigt spännande, tycker vi!

För de hundpejlar som använder 4G-nätet ska man ha ett SIM-kort installerat. Det går att ordna med alla våra stora operatörer eller så har produkten redan en operatör anknuten till sig och du får ett mer fördelaktigt pris.

I de flesta fall fungerar det här väldigt bra och pejlar brukar inte tappa kontakt med servern. Den här funktionen i apparna är vanligtvis intuitiva och pedagogiska, så att jägare i alla generationer kan klara av att använda den.

Fördelen att ha jaktpejl tillsammans med gruppchatt och appar är också att det stärker vi-känslan i jaktlaget och även jaktlagets effektivitet. Det blir en roligare jakt, helt enkelt!

Premiumklassens vinnare blev ingen mindre än BS3000 EVOMap WIFI + Halsband BS602. I mellanklassen har vi premiumvinnarens lillasyster på prispallen; BS3000 EVOMap + Halsband BS119 heter den.

I budgetklassen vann WeHunt Gps Hundpejl och vår specialare blev inte mindre än den spännande hundpejlen Garmin Alpha 100 + T5 Nordic. Missa inte alla favoriter och några till längre ned i din jakt på den bästa hundpejlen för dig och din hund!

Premium: BS3000 EVOMap WiFi + Halsband BS602

Här har du en hundpejl med WiFi-funktion som är extremt avancerad. Du och jaktlaget kan använda den för flera hundar och många användare.

Den har en rad unika funktioner och Sverigekartor som hela tiden är uppdaterade till den senaste versionen. Missa absolut inte den här produkten om du funderar på en ny hundpejl.

Om du tycker att premiumvinnaren slår ett alltför stort hål på din plånbok kan du välja en likadan hundpejl fast utan WiFi och på så vis spara ett par tusenlappar.

Den här går på GPS-frekvenserna, men fungerar alldeles utmärkt ändå även om du inte har samma möjligheter till apparna. En alldeles utmärkt hundpejl är det i vilket fall som helst.

Hur kom vi fram till vilka hundpejlar vi skulle testa?

Hundpejlar innehåller avancerad teknik och det är inte så svårt att läsa sig till vilka hundpejlar som kan tänkas vara intressanta att testa.

Dessutom har det redan gjorts ett antal tester och vi hade även mycket erfarenhet i de jaktlag vi konsulterade i frågan. Hundpejlarna hämtades hem från pnjakt.se och activeoutfit.se.

Hur testade vi hundpejlarna?

Varje hundpejl testades i jakt med ett jaktlag. De hundpejlar som har de funktioner med WiFi-mottagning och som gick att koppla upp mot flera användare testades precis som alla andra funktioner hundpejlen hade.

Våra favoriter

Premium: BS3000 EVOMap WiFi + Halsband BS602

En riktigt avancerad hundpejl som är intuitiv och enkel att använda och har en rad supersmarta funktioner som håller dig helt uppdaterad om var hunden befinner sig.

Du har en indikator med antingen vibrator eller signal som ger dig information om det skulle hända att hunden tar sig utanför ett markerat område.

Du har alltså möjlighet att markera områden där du vill att hunden ska röra sig och sticker den iväg utanför området så meddelar mottagaren dig.

Det här är en hundpejl som är i allra högsta grad högteknologisk och du har allt du behöver i den. I köpet ingår gratis kartmaterial över hela landet och kartorna ligger sparade direkt i minnet, så att du kan använda dem offline utan uppkoppling om du vill det.

BS3000 EVOMap WiFi är helt vattentät och därmed fullständigt väderskyddad. Med handenheten medföljer ett inbyggt långlivat och laddbart litiumbatteri som otroligt nog levererar en batteritid på upp till 90 timmar.

Den otroliga räckvidden ligger på 40 km! Halsbandet har extremt snabba uppdateringar och du får koll på exakt var din hund befinner sig någonstans.

Uppdateringsfrekvensen kan du ställa in själv och du kan få den mellan 3, 5, och 10 sekunder samt 1 eller 3 minuter. Helt suveränt, tyckte panelen!

Hundhalsbandet är en lättviktare och kan även användas på till exempel mindre grythundar. Halsbandet är tillverkat i mycket slagtålig plast. Skallindikatorn meddelar också handenheten om vad som händer.

Skulle du vilja skicka ut ljudsignaler till hunden i träningssyfte går det också att göra det på hundpejlen. Hundpejlen BS3000 EVOMap WiFi levereras med en väska i hårdplast, svensk bruksanvisning, antenn, USB-laddare, och sladd.

Du kan också registrera flera hundar till appen om du vill. Hundpejlen har ett års garanti på halsbandet och 3 års garanti på handenheten. Priset ligger på cirka 10.000 kronor och det är faktiskt inte mycket med tanke på vad man får.

Vill du dra ner på kostnaden ett par tusenlappar har du en möjlighet att köpa den enklare modellen av premiumvinnaren och ändå få en stor del av premiumvinnarens fantastiska funktioner, men till en lite lägre kostnad.

Den stora skillnaden är att den här hundpejlen inte har någon WiFi-funktion utan går på GPS-nätet. Uppdaterade kartor över hela Sverige och en laddare på 230 volt medföljer.

I köpet ingår också väska, sladdar, och handledsrem. Den har lika många batteritimmar som sin premiumkamrat, det vill säga 90 timmar.

BS3000 kommunicerar med RS-band på 400 till 869 samt 600 50 MHz, vilket ger en fantastisk räckvidd. Även i den här modellen får du uppdateringar på var din hund befinner sig och kan välja själv på intervaller mellan 3, 5, 10, och 30 sekunder samt 1 eller 3 minuter.

Samma garantitid gäller, det vill säga ett år på halsbandet och tre år på handenheten. Som sagt är cirkapriset lite billigare på denna som landar på 9000 kronor.

Våra favoriter

Premium: BS3000 EVOMap WiFi + Halsband BS602Mellan: 

BS3000 EVOMap + Halsband BS119Budget: 

WeHunt GPS HundpejlSpecial: 

Garmin Alpha 100 + T5 Nordic

Våra utmanare

Tracker Supra Easy Halsband

Contact Basic Hundpejl Mottagare och Sändare

Deben Grytpejl Terrier Finder Long Range

https://jaktlandet.se/basta-hundpejlen/

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen