Support Albecom åtelkamera MG883

Telia har ändrat vissa inställningar 2018-08-03 på GPRS/SURF

Sändar mail på GPRS skall vara .com ej .se

Gör så här

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, formatera gärna

2. Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet

3. Klicka HÄR för att öppna och ladda ner filen ”MG883G-14M.TXT”

(klicka högst upp i högra hörnet på den externa sidan för att ladda ner och spara filen)

4. Lägg filen i den gula mappen GSM som du har skapat på SD kortet

4. OBS! viktigt att man inte ändrar namnet på filen

5. Sätt sedan i SD kortet i kameran

6. Gå in i menyn och lägg in mobilnummer och mail som kameran skall skicka till

I denna fil "MG883G-14M.TXT" kan man även lägga in mobilnummer, mailadresser samt ändra till en annan operatör som t.e.x Telenor eller Tele2

Åtelkamera MG883

OBS! Om kameran inte tar kort eller inte skickar i mörker, Byt batteri, när det blir under +5 grader använd endast litiumbatterier, ej uppladdningsbara.

OBS! Vi rekomenderar att man har en "telia.com" mottagar mail när man använder GPRS SURF t.e.x. albecom@telia.com detta på grund av att om man har mailadresser som slutar på hotmail, gmail eller yahoo eller liknande så kan bilderna fastna i spamservrar. Telias spamservrar prioriterar telia adresser först.

OBS! Om kameran tar suddiga bilder, torka av kameralinsen så den är torr. Det är vanligt när det är mellan +2 till -2 grader.

Ändra operatörens inställningar samt sändarmail på GPRS på kamera MG883

Kameran är programmerad på Telia från början, både på SMS/MMS och SMTP (SURF)

För att ändra till andra operatörer på SMS/MMS som t.e.x. Tele2 och Telenor kan man ändra detta med fjärrkontrollen direkt i kameran eller lägga in en TXT fil på SD kortet som vi på Albecom kan maila, se nedan

Kameran skapar ej denna TXT fil själv, felskrivet i manualen

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, formatera gärna
  2. Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet
  3. Klicka HÄR för att öppna och ladda ner filen ”MG883G-14M.TXT”
  4. (klicka högst upp i högra hörnet på den externa sidan för att ladda ner och spara filen)
  5. Lägg in filen ”MG883G-14M.TXT” i mappen GSM som du har skapat på SD kortet
  6. OBS! viktigt att man inte ändrar namnet på filen
  7. Dubbelklicka på filen MG883G-14M
  8. Kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2, olika filer för olika operatörer
  9. I denna fil kan du även lägga in ditt mobilnummer under AdministratorNum= som kameran skall skicka kort till, t.e.x AdministratorNum=070123456 utan +46 och mellanslag
  10. Eller mailadress under ReceiveEmail1= som t.e.x. ReceiveEmail1=albecom@telia.com
  11. Det kan endast vara 1 mobil som kan APP styra kameran
  12. Punkt 7 och 8 kan även göras via fjärrkontrollen när SD kortet sitter i kameran
  13. Sätt sedan SD kortet i kameran och starta den i testläge.
  14. Efter ca 10 sekunder är det klart och inställningarna är ändrade
  15. Gå till MMS inställningar och tryck på OK, kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2

Telia

URL=http://mmss/

APN=mms.telia.se

IP=193.209.134.132

Port=8080

Account=mms

Password=telia

Telenor

URL=http://mms/

APN=services.telenor.se

IP=172.030.253.241

Port=8799

Tele2

URL=http://mmsc.tele2.se

APN=internet.tele2.se

IP=130.244.202.30

Port=8080

Instruktioner för installation av APP styrning

För att APP styrning skall fungera skall man använda SMS/MMS kort från Telia, Telenor eller Tele 2

OBS! Om man använder endast SMTP (SURF) abonemang fungerar ej APP styrning på kameran. Detta på grund av att appen gör koder som sedan skall skickas via SMS.

Den här programvaran "BGTools" finns både till Android och IOS, sök på BGTools i APP-store om du behöver till IOS.

OBS! Mycket viktigt att kameran skall vara i aktivt läge & "SMS kontrollera" på "PÅ" innan man börjar och installera APPEN I telefonen.

Detta på grund av att vid installation av APPEN så pratar appen med kameran.

1 、Installera BG Tools.apk på din smartphone.

2、Öppna appen BG Tools, klicka på ”+” för att lägga till en enhet.

3、Välj din kameramodell, MG883G-14mHD.

4、Namnge din kamera och fyll i telefonnumret som går till SIM-kortet som sitter i kameran

5、Ange superanvändar-nummer och lösenord. Första gången, använd 0518 som lösenord.

Super User Number är telefonnumret till den mobiltelefon du ska styra kameran med, alltså den telefonen du har installerat appen i

6、Tryck på “send”

7、Välj namn och operatör för SIM-kortet som sitter i kameran.

8、Välj mejl-server: Välj ”Other Email Service”.

9 、Fyll i email adress, lösenord, email-server och email-port.

Send Email Address = kamera@albecom.com

Password = 111888

Send Email Server = smtprelay1.telia.com

Sender Email Port = 25

APN = online.telia.se

Tryck sedan på SEND

10、Lägga till eller ta bort flera kameror

11、Välj “Control” och sedan “Work Parameter” för att ställa in parametrar eller ställa in som standard.

Work Parameter: Parametrarna innehåller: kameraläge, bildstorlek, videostorlek, bildupplösning, videolängd, tidsintervall, PIR trigger, PIR-intervall, skicka till, sändläge, SMS-kontroll, kameraposition, arbetstid.

MMS: Du kan ändra din sändaremail och lösenord som du vill.

GPRS: Du kan ändra MMS-parametrarna.

Phone: Fyll i din mottagar-email.

Email: Fyll i ditt mottagar-nummer.

12、För att begära en bild går du till “Device list” och trycker på “Get Picture”.

Det finns två sätt: Phone/Mobiltelefon: Skicka MMS till telefonen.

Email: Skicka till email via GPRS.

13、Välj “Advance” för att ställa in super user, ändra lösenord, formatera SD-kort, systemkontroll, inkoppling, avstängning, se version.

”Change password”: Super user kan återställa lösenordet om du har  glömt det eller vill ändra det. Använd ditt lösenord för att ändra din super user

Felsökning

Det är något framför kameralinsen, är kameran trasig?

Kameran är inte trasig, det är ett rörligt IR-filter.

När kameran är igång, kommer IR-filtret återställas och täcka linsen.

Det är endast när kameran är avstängd som filtret kommer ligga så.

Kamerans starter ej, LCD skärmen fungerar ej.

Kontrollera att batterierna är rätt installerade. Byt batterier.

Kontrollera SD-kort i kameran. Byt SD kort

Kameran tar ej kort. Sparar ej kort på SD kortet

Kontrollera att batterierna är rätt installerade. Byt batterier.

Kontrollera SD-kortet i kameran. Formatera SD kortet. Byt SD kort

Gör en grundinställning. Av-aktivera sensorpaus, timer & tids tagning.

Kameran skickar inga bilder.

Kontrollera att kameran har bra signal, minst 2 streck i mottagning.

Kontrollera att mobilnummer/ mailadresser/ parametrar är rätt.

Kontrollera att det finns pengar på SIM-kortet.

Kontrollera så att kameran är inställd på att skicka bild ”Genast”.

Testa att skicka kort manuellt.se sida 19 i manualen. Punkt 4.2.3

Byt batterier. Gör en grundinställning.

Kameran tar suddiga bilder.

Torka av linsen (vanligast när det är mellan +2 och -2 grader)

Kameran skickar bara bilder på natten

Kontrollera att timerfunktionen är AV.

Gör en grundinställning och byt batterier. Endast litium ej uppladdningsbara under +5 grader

Drifttiden på kamera

Batteritiden går inte att avgöra på kamera som skickar bilder, detta beror på nedstående

1. Kvalité på batterier man sätter i kameran, Litiumbatterier är absolut bäst under +5 grader.
  2. Billiga är inte att rekommendera. Bara detta kan göra skillnad på 2 veckor till 8 månader.
  3. Väderlek om det är plusgrader eller minusgrader är också avgörande. Alkaliska batterier tappar kraft under +5 grader
  4. Hur många kort kameran skall max ta per dag, Intervallen mellan korten, 1 minut eller 1 timma. 1 kort eller 100 kort per dag.
  5. Hur man ställer in kameran på hur många kort den skall skicka per dag, 1 kort eller 100 kort ??? Det tar ca 1 minut att skicka korten.