Support Albecom åtelkamera MG883

Åtelkamera MG883

OBS! Om kameran inte tar kort eller inte skickar i mörker, Byt batteri, när det blir under +5 grader använd endast litiumbatterier, ej uppladdningsbara.

OBS! Vi rekomenderar att man har en "telia.com" mottagar mail när man använder GPRS SURF t.e.x. albecom@telia.com detta på grund av att om man har mailadresser som slutar på hotmail, gmail eller yahoo eller liknande så kan bilderna fastna i spamservrar. Telias spamservrar prioriterar telia adresser först.

OBS! Om kameran tar suddiga bilder, torka av kamera linsen så den är torr. Det är vanligt när det är mellan +2 till -2 grader.

Ändra operatörens inställningar på kamera MG883

Kameran är programmerad på Telia från början, både på SMS/MMS och SMTP (SURF)

För att ändra till andra operatörer på SMS/MMS som t.e.x. Tele2 och Telenor kan man ändra detta med fjärrkontrollen direkt i kameran eller lägga in en TXT fil på SD kortet som vi på Albecom kan maila, se nedan

Kameran skapar ej denna TXT fil själv, felskrivet i manualen

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, formatera gärna
  2. Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet
  3. Lägg in filen ”MG883G-14M.TXT” i mappen GSM som du har skapat
  4. OBS! viktigt att man inte ändrar namnet på filen
  5. Dubbelklicka på filen MG883G-14M
  6. Kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2, olika filer för olika operatörer
  7. I denna fil kan du även lägga in ditt mobilnummer under AdministratorNum= som kameran skall skicka kort till, t.e.x AdministratorNum=070123456 utan +46 och mellanslag
  8. Eller mailadress under ReceiveEmail1= som t.e.x. ReceiveEmail1=albecom@telia.com
  9. Det kan endast vara 1 mobil som kan APP styra kameran
  10. Punkt 7 och 8 kan även göras via fjärrkontrollen när SD kortet sitter i kameran
  11. Sätt sedan SD kortet i kameran och starta den i testläge.
  12. Efter ca 10 sekunder är det klart och inställningarna är ändrade
  13. Gå till MMS inställningar och tryck på OK, kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2

Telia

URL=http://mmss/

APN=mms.telia.se

IP=193.209.134.132

Port=8080

Account=mms

Password=telia

Telenor

URL=http://mms/

APN=services.telenor.se

IP=172.030.253.241

Port=8799

Tele2

URL=http://mmsc.tele2.se

APN=internet.tele2.se

IP=130.244.202.30

Port=8080

För att APP styrning skall fungera skall man använda SMS/MMS kort från Telia, Telenor eller Tele 2

OBS! Om man använder endast SMTP (SURF) fungerar ej APP styrning på kameran.

Drifttiden på kamera

Batteritiden går inte att avgöra på kamera som skickar bilder, detta beror på nedstående

1. Kvalité på batterier man sätter i kameran, Litiumbatterier är absolut bäst under +5 grader.
  2. Billiga är inte att rekommendera. Bara detta kan göra skillnad på 2 veckor till 8 månader.
  3. Väderlek om det är plusgrader eller minusgrader är också avgörande. Alkaliska batterier tappar kraft under +5 grader
  4. Hur många kort kameran skall max ta per dag, Intervallen mellan korten, 1 minut eller 1 timma. 1 kort eller 100 kort per dag.
  5. Hur man ställer in kameran på hur många kort den skall skicka per dag, 1 kort eller 100 kort ??? Det tar ca 1 minut att skicka korten.