Support Albecom åtelkamera MG883

Telia har ändrat vissa inställningar på GPRS/SURF 2018-08-03

OBS! Detta gäller bara om du använder SMTP-SURF kort, gäller ej SMS-MMS

Sändar mail på GPRS skall vara .com ej .se

Gör så här

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, formatera gärna

2. Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet

3. Klicka HÄR för att öppna och ladda ner filen ”MG883G-14M.TXT”

(klicka högst upp i högra hörnet på den externa sidan för att ladda ner och spara filen)

4. Lägg filen i den gula mappen GSM som du har skapat på SD kortet

5. OBS! viktigt att man inte ändrar namnet på filen

6. Sätt sedan i SD kortet i kameran

7. Gå in i menyn och lägg in mobilnummer och mail som kameran skall skicka till

I denna fil "MG883G-14M.TXT" kan man även lägga in mobilnummer, mailadresser samt ändra till en annan operatör som t.e.x Telenor eller Tele2

Åtelkamera MG883

OBS! Om kameran inte tar kort eller inte skickar i mörker, Byt batteri, när det blir under +5 grader använd endast litiumbatterier, ej uppladdningsbara.

OBS! Vi rekomenderar att man har en "telia.com" mottagar mail när man använder GPRS SURF t.e.x. albecom@telia.com detta på grund av att om man har mailadresser som slutar på hotmail, gmail eller yahoo eller liknande så kan bilderna fastna i spamservrar. Telias spamservrar prioriterar telia adresser först.

OBS! Om kameran tar suddiga bilder, torka av kameralinsen så den är torr. Det är vanligt när det är mellan +2 till -2 grader.

Ändra operatörens inställningar samt sändarmail på GPRS på kamera MG883

Kameran är programmerad på Telia från början, både på SMS/MMS och SMTP (SURF)

För att ändra till andra operatörer på SMS/MMS som t.e.x. Tele2 och Telenor kan man ändra detta med fjärrkontrollen direkt i kameran eller lägga in en TXT fil på SD kortet som finns att hämta här, se nedan

E-mail Server, Port & APN kan läggas in via fjärrkontrollen i kameran, men för att lägga in SendEmailAddr och SendEmailPassword måste detta göras via dator. Albecom har lagt in default E-mail & password som kan användas.

Kameran skapar ej denna TXT fil själv, felskrivet i manualen

1. Börja med att ta bort allt som finns på SD kortet, formatera gärna
  2. Skapa en gul mapp som heter GSM med stora bokstäver på SD kortet
  3. Klicka HÄR för att öppna och ladda ner filen ”MG883G-14M.TXT”
  4. (klicka högst upp i högra hörnet på den externa sidan för att ladda ner och spara filen)
  5. Lägg in filen ”MG883G-14M.TXT” i mappen GSM som du har skapat på SD kortet
  6. OBS! viktigt att man inte ändrar namnet på filen
  7. Dubbelklicka på filen MG883G-14M
  8. Kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2, olika filer för olika operatörer
  9. I denna fil kan du även lägga in ditt mobilnummer under AdministratorNum= som kameran skall skicka kort till, t.e.x AdministratorNum=070123456 utan +46 och mellanslag
  10. Eller mailadress under ReceiveEmail1= som t.e.x. ReceiveEmail1=albecom@telia.com
  11. Det kan endast vara 1 mobil som kan APP styra kameran
  12. Punkt 7 och 8 kan även göras via fjärrkontrollen när SD kortet sitter i kameran
  13. Sätt sedan SD kortet i kameran och starta den i testläge.
  14. Efter ca 10 sekunder är det klart och inställningarna är ändrade
  15. Gå till MMS inställningar och tryck på OK, kontrollera APN om det står Telia, Telenor eller Tele2

Telia

URL=http://mmss/

APN=mms.telia.se

IP=193.209.134.132

Port=8080

Account=mms

Password=telia

Telenor

URL=http://mms/

APN=services.telenor.se

IP=172.030.253.241

Port=8799

Tele2

URL=http://mmsc.tele2.se

APN=internet.tele2.se

IP=130.244.202.30

Port=8080

Instruktioner för installation av APP styrning

För att APP styrning skall fungera skall man använda SMS/MMS-GSM kort från Telia, Telenor eller Tele 2.

Appen gör koder som skall skickas via SMS till kameran.

Det går även att använda Appen om man använder Telias tvillingkort på SURF-GPRS, detta eftersom det finns SMS på dessa surf kort

Den här programvaran "BGTools" finns både till Android och IOS, sök på BGTools i APP-store om du behöver till IOS.

OBS! Mycket viktigt att kameran skall vara i aktivt läge & "SMS kontrollera" på "PÅ" innan man börjar och installera APPEN I telefonen.

Detta på grund av att vid installation av APPEN så skickar appen SMS till kameran.

1 、Installera BG Tools.apk på din smartphone.

2、Öppna appen BG Tools, klicka på ”+” för att lägga till en enhet.

3、Välj din kameramodell, MG883G-14mHD.

4、Namnge din kamera och fyll i telefonnumret som går till SIM-kortet som sitter i kameran, tryck sedan på Next

5、Ange super SIM och Password. Super SIM=  telefonnumret till den mobiltelefon du ska styra kameran med, alltså den telefonen du har installerat appen i. Detta mobilnummer måste ligga som nummer ett i kameran. Password= Använd 0518 som lösenord

6、Tryck på “Next” Kameran skapar ett SMS som du skall skicka till kameran

7、Välj namn och operatör för SIM-kortet som sitter i kameran. Operator = Sweden-Telia eftersom kameran är förinställd för Telia. Tryck på ”Next” Kameran skapar ett SMS som du skall skicka till kameran

8、Välj Email Service: Välj ”Other Email Server”.

9 、Email Service GPRS

Send Mail = kamera@albecom.com

Password = 111888

Port = 25

Email Server = smtprelay1.telia.com

APN = online.telia.se

GPRS User & GPRS Password lämnas blankt

(Send Mail & Password kan du ändra till ditt eget mailkonto)

Du kan även använda kamera@albecom.com om du önskar

Om du använder en SSL-email som t.ex. gmail eller hotmail,

Kan du trycka på “SSL” för att markera detta.

Tryck på ”Save” för att spara

Kameran skapar ett SMS som du skall skicka till kameran

Installationen av kameran är klar

10、Lägga till flera kameror. Gå tillbaka till punkt 3

Ta bort en kamera = Dra respektive kamera åt vänster, tryck ”Delete”

11、För att begära en bild går du till “Device list” och trycker på “Get Picture”.

Det finns två sätt: Phone = Skickar bild till mobilnummer. Email = Skickar bild till mailadress

12、Välj “Control” för att komma till ”Work Parameter” och ändra inställningar i kameran

Work Parameter= kameraläge, bildstorlek, videostorlek, bildupplösning, videolängd, tidsintervall, PIR trigger, PIR-intervall, skicka till, sändningsval, SMS-kontroll, kameraposition, arbetstid.

Stäng inte av SMS Control i APP en, den går inte att sätta på via APP

MMS= Ändra SMS-MMS inställningar,

GPRS= Ändra Sändarmail & lösenord, Port, Email server, APN

Phone= Lägg till fler mottagare mobil nummer

Email = Lägg till fler mottagare mail adresser

13、Välj “Advance” för att ställa in super user, ändra lösenord, formatera SD-kort, systemkontroll, inkoppling, avstängning, se version.

”Change password”: Super user kan återställa lösenordet om du har  glömt det eller vill ändra det. Använd ditt lösenord för att ändra din super user

Felsökning

Det är något framför kameralinsen, är kameran trasig?

Kameran är inte trasig, det är ett rörligt IR-filter.

När kameran är igång, kommer IR-filtret återställas och täcka linsen.

Det är endast när kameran är avstängd som filtret kommer ligga så.

Kamerans starter ej, LCD skärmen fungerar ej.

Kontrollera att batterierna är rätt installerade. Byt batterier.

Kontrollera SD-kort i kameran. Byt SD kort

Kameran tar ej kort. Sparar ej kort på SD kortet

Kontrollera att batterierna är rätt installerade. Byt batterier.

Kontrollera SD-kortet i kameran. Formatera SD kortet. Byt SD kort

Gör en grundinställning. Av-aktivera sensorpaus, timer & tids tagning.

Kameran skickar inga bilder.

Kontrollera att kameran har bra signal, minst 2 streck i mottagning.

Kontrollera att mobilnummer/ mailadresser/ parametrar är rätt.

Kontrollera att det finns pengar på SIM-kortet.

Kontrollera så att kameran är inställd på att skicka bild ”Genast”.

Testa att skicka kort manuellt.se sida 19 i manualen. Punkt 4.2.3

Byt batterier. Gör en grundinställning.

Kameran tar suddiga bilder.

Torka av linsen (vanligast när det är mellan +2 och -2 grader)

Kameran skickar bara bilder på natten

Kontrollera att timerfunktionen är AV.

Gör en grundinställning och byt batterier. Endast litium ej uppladdningsbara under +5 grader

Drifttiden på kamera

Batteritiden går inte att avgöra på kamera som skickar bilder, detta beror på nedstående

1. Kvalité på batterier man sätter i kameran, Litiumbatterier är absolut bäst under +5 grader.
  2. Billiga är inte att rekommendera. Bara detta kan göra skillnad på 2 veckor till 8 månader.
  3. Väderlek om det är plusgrader eller minusgrader är också avgörande. Alkaliska batterier tappar kraft under +5 grader
  4. Hur många kort kameran skall max ta per dag, Intervallen mellan korten, 1 minut eller 1 timma. 1 kort eller 100 kort per dag.
  5. Hur man ställer in kameran på hur många kort den skall skicka per dag, 1 kort eller 100 kort ??? Det tar ca 1 minut att skicka korten.