Jaktradio 31mhz och 155mhz

 Albecom har tillverkat jaktradio-apparater som sänder på frekvenserna 31 mhz och 155 mhz samt andra kommunikationsradio-apparater med industrikvalitet sedan 1960-talet. Våra produkter innehåller komponenter som håller väldigt hög kvalitet och apparaterna ger lång räckvidd. Dessa radioapparater tål att användas i en ogästvänlig miljö under många år. Så är du ute efter en jaktradio för älgjakten i ett regnigt Norrland eller liknande utmanande miljöer så har du hittat rätt tillverkare.

Erfarenhet kombinerat med nytänkande ger en jaktradio av högsta kvalitet

Vi har tillverkat våra radioapparater i samma fabrik sedan 1980-talet, det gör att vi har optimerat tillverkningen samtidigt som våra produkter hela tiden följer med i teknikutvecklingen. Det är därav extremt låg risk för att en jaktradio du köper av oss ska drabbas av barnsjukdomar. I batterierna används bara japanceller, vilka ger dem 3 gånger bättre livslängd än om kinaceller (2-5 år) används. Våra radioapparater är militärklassificerade enligt den mycket stränga standarden MIL 810 F-Standarden. Vi lämnar 3 års garanti på hela vårt sortiment av jaktradio- och yrkesradio-apparater.

Analog eller digital jaktradio?

Analog jaktradio på 155mhz är det vanligaste som har funnits sedan 80 talet.

Den nyare digitala jaktradion har både analoga & digitala kanaler, kallas även hybrid radio.

En analog/digital radio är kompatibel med alla gamla analoga radio på 155mhz och kan kommunicera på alla 7st analoga 155mhz kanalerna med dom gamla radion.

Fördelen med den nya analoga/digitala jaktradion är att den har ytterligare 14 digitala kanaler. Det gör att man får flera kanaler att välja på för att slippa höra grannlagen när man jagar.

Totalt 7st analoga och 14 digitala kanaler, samt kryptering på dom digitala kanalerna. Man kan även få egna digitala kanaler.   

Analog/Digital jaktradio har bättre räckvidd & hörbarhet på dem helt störningsfria digitala kanalerna, detta på grund av att man hör 100% hela tiden, som att prata i mobiltelefon.

En vanlig analog jaktradio minskas hörbarheten gradvis ju längre bort man kommer ifrån varandra och gör att man hör bara enstaka ord där digitala kanaler hörs 100%

Albecom X5-155mhz Albecom X5-155mhz

Albecom Jaktradio X5-155mhz analog

Albecom X5-155mhz är en analog jaktradio med flera olika programmeringar som man själv väljer i menyn, Svensk jakt, Norsk jakt, industrikanal och alla VHF båt kanalerna.

En liten & kompakt radio som är byggd med industrikomponenter för bästa livslängd, och ett kraftfullt Li-ion batteri på 2600mA Japanceller.

Den har en inteligent bordsladdare med 2 fack.

Albecom X5-155mhz finns i både röd och svart skal

WEBSHOP "KLICKA HÄR"

Albecom Delta X4-155mhz Albecom Delta X4-155mhz

Albecom Jaktradio DELTA X4-155mhz en analog/digital jaktradio med MIX kanaler. Nyhet 2024!

Albecom DELTA X4-155mhz jaktradio är en fullmatat krutpaket med batteri på 2600mA och flera olika programmeringar som Svensk jakt, Norsk jakt, Dansk jakt, industrikanal och alla båt kanalerna.

DELTA X4-155mhz har både analoga, digitala och MIX kanaler samma som VIPER X6 

Färdigskrivna textmeddelande som du skickar enkelt med dom digitala kanalerna, tex framme vid passet, hittar ej passet, ser djur, skjutet djur, felskjutet djur, djur ligger, eftersök tack, rovdjur, eld upphör, samling, sos hjälp,  Man kan även skriva egna textmeddelande och spara, samt döpa radion så att mottagaren ser vem som skickar meddelandet

Delta X4 har samma batteri, laddare & tillbehör som  till VIPER X6. Skillnaden på X4 och X6 är dom 3 snabbtangenterna som X6 har, saknas på X4, samt att X4 har en lite mindre LCD. Detta gör att prisbilden på X4 blir lite billigare än Viper X6, rek pris 2995:-

WEBSHOP "KLICKA HÄR"

Albecom Viper X6-155mhz Albecom Viper X6-155mhz

Albecom VIPER X6-155mhz en analog/digital jaktradio med MIX kanaler.

Stor tydlig display med Svensk meny & enkelt handhavande gör att du inte behöver manual.

Digitalradio minimerar en analog radios svagheter som ljudkvalité och räckvidd. VIPER X6 är kompatibel med alla analoga radio. Man kan även skicka textmeddelande på digitala kanaler.

VIPER X6 är fullmatad med olika programmeringar beroende på vad du skall använda den till, jakt i Sverige, Norge & Danmark, VHF sjökanaler, samt industri kanaler, både analogt & digitalt. Välj olika programmeringar i menyn.

VIPER X6 har 7st analoga & 14st digitala jakt kanaler, samt MIX kanal som är en nyhet som gör att man kan lyssna på både analoga och digitala kanaler samtidigt, och med ett enkelt tryck välja om man skall sända analogt eller digitalt.

MIX kanaler är mycket användbart när man blandar analoga & digitala radio i jaktlaget, samt om man önskar bara prata ostört digitalt med hundförare och jaktledare.

VIPER X6 har ett kraftfullt batteri på 2600mA Li-ion med japanceller samt intelligent bordsladdare.

Vid köp av minst 5st radio kan vi lägga in en egen kryptering på digitala kanaler som är unik som ingen annan har tillgång till, ett bra alternativ om man inte vill bli avlyssnad av andra jaktlag. Rek pris ca 3495:-

WEBSHOP "KLICKA HÄR"

Kvalité på jaktradio

Vad är skillnaden på en jaktradio som kostar mellan 1000-2000kr mot en radio som kostar 2000-3000kr? Logiskt tänkande är att man får vad man betalar för.

Den stora skillnaden är vilket land som har tillverkat radion. Detta på grund av att länderna använder olika kvalité på komponenter & batterier. Radio som tillverkas i Sydkorea & Japan använder bara industrikomponenter som är dyrare på grund av att dom har längre livstid och är jämnare i kvalité. Deras batterier är tillverkade av Japanceller som har en livslängd som är 3 gånger längre än Kina celler. Livslängden på japanceller är ca 10-15 år istället för kina celler som har en livslängd på ca 3-5 år. En jämförelse bör göras på 1000st enheter och procentuellt ser man livslängd.

Albecom har en egen serviceverkstad och support 7 dagar i veckan och lagerför reservdelar i minst 10 år samt

Vad betyder IP klassning

Det betyder vilken klassning radion har mot damm & vatten.

IP klassningen kan vara t.e.x. IP54, IP56, IP65, IP66. IP67, IP68 och så vidare.

Den första siffran står för Grad av skydd mot beröring & inträngande föremål (1:a siffran)

Den andra siffran står för Grad av skydd mot inträngande av vatten (2: siffran)

IP54.  Strilande vatten under 10min.  standard munstycke med 10 liter/minut vattenflöde. från alla vinklar. Normal klassning på Åtelkamera och jaktradio= IP54

IP56.  Spoltätt. Kraftig överspolning av vatten. Vattenstråle genom ett munstycke 12,5mm på ett avstånd av 2,5-3met. Flöde 100 liter/minut under 1min/m2 i 3minuter. 

IP67.  Vattentätt. Kan nedsänkas tillfälligt i vatten. 30 minuter vid 1 meters vattendjup. IP67=Albecoms jaktradio Light V2–X4-X5-X6-X7

IP68.  Tryckvattentätt. Lämpad för långvarig nedsänkning i vatten. Provas med vattentryck enligt kundens specifikationer? ( 2-3 timmar på 1,3 meters vattendjup ) IP68=Albecom jaktradio X8

OBS! Alla IP klassningar skall göras av ett Opartiskt godkänt laboratorium inom EU land, ej av tillverkaren själva

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen