Hundväst - skyddsväst, en skyddsväst mot gris, hundens bästa vän!

Punkteringstest & stickskydd

Albecoms skyddsväst för gris består av 8 lager. 6 lager riktig kevlar + innertyg & yttertyg.

Den nya kevlaren är mycket mjuk och inte lika stel som den gamla kevlaren, används av tyska militär & polis.

Den kanske viktigaste aspekten är just stickskyddet och punkteringstest.

Västen är testad mot 7 olika hundvästar i en jakttidning 2018. Vår väst fick utmärkt 5 av 5 poäng, endast 2 västar fick utmärkt betyg.

2019 var västen med i ytterligare i en test i en jakttidning, av 8 västar var det bara Albecoms väst som fick högsta betyg i skydd/punkteringstest 5 av 5 möjliga. Västen fick även högsta betyg i kvalitét, skyddstäckning & synbarhet. 

Storlekar

Albecoms skyddsväst finns i 9 storlekar, och har en unik stretch och 3 olika dragkedjor som gör att omkretsen kan ställas i 3 olika storlekar.

Hundväst med flytkraft

Västen har bra flytkraft och vägde minst i blött utförande av dessa 7 västar som testades. Hunden simmade även oberört.

Vi har även testat västen genom att den har legat under vatten i 2 timmar för att bli riktigt genomblöt, efter detta så har västen trycks ned 0,5met under vatten och sedan släpps för att se vad som händer. Västen flyter upp mycket snabbt till ytan utan problem.

Nyhet 2018

Västen kompletterades med radioficka på ryggen 2018 samt att den blev ca 10cm längre baktill över bakbenen.

Nyhet 2020

2020 uppdaterades skyddsvästen med ytterligare lite mer skydd för bakbenen, samt hålen för frambenen går att justera i storlek om så önskas. 

Albecom skyddsväst Albecom skyddsväst Albecom skyddsväst Albecom skyddsväst Albecom skyddsväst Albecom skyddsväst

Skyddsväst Protect LUX finns i 9 storlekar. Det är en mycket skyddande väst men samtidigt väldigt lätt och bekväm, då den tillverkas av 6 lager av den nyaste bästa kevlaren på marknaden som Tyska polis använder + innertyg och yttertyg som är mycket reptålig. Totalt 8 lager. Bra rörlighet, mjuk & följsam & mjukt innertyg.

Dubbla sömmar & sticksömmar för att undgå repningar. Trippel säkerhetsförslutning runt halsen som förhindrar att den öppnas oavsiktligt. Justerbar & elastisk stängning över ryggen med två blixtlås för att anpassa västen till hunden, då hunden ofta kan vara lite slankare i slutet av jaktsäsongen.

Anpassad för radiohalsband till hundpejl runt hals. Går att tvättas i maskin i 30 grader utan att materialens egenskaper förstörs. Ficka på västen för telefonnummer till ägaren och värmereglerande tyg för bästa komfort i alla väder. 

Alla hundar som har veterinärvårdsförsäkring hos Agria Djurförsäkringar slipper självrisken om de råkar ut för en olycka/skada i samband med jakt, under förutsättning att hunden bär skyddsväst vid tillfället. Skyddsvästen får inte vara äldre än 5 år gammal och inköpskvitto ska kunna visas.

Försäkringsbolaget Agria godkänner alla skyddsvästar för jakthundar

Se storlekstabellen för rätt storlek!

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen